Grunge Inspiratiecafé

Het jaar 2020 is uitgeroepen tot Grungejaar. De Grungestoffen van Moda vormen een veelzijdige basiscollectie, die inmiddels uit meer dan 200 kleuren bestaat. Naast de basis zijn er varianten met stippen, sterren, metallics en dubbelbrede soorten. Grunges worden gekenmerkt door subtiele vlekken en vegen. Dit maakt ze levendig en minder hard. Het zijn daarmee ideale combinatiestoffen in een quilt. Door hun veelzijdigheid zijn ze geschikt voor elke vorm van quilten: modern, traditioneel en art.

Tijdens de Patchwork en Quiltdagen wordt het Grungejaar gevierd met een feestelijk Grunge plein. Er is van alles te doen rond deze stoffencollectie, die hiermee echt in het zonnetje wordt gezet. Eerste kennismaking of al lang verliefd op de Grunges? U mag dit beslist niet missen!

Grunge Tentoonstelling
Grunges passen goed bij elkaar, maar ook bij prints, bij batiks, bij zelf geverfde stoffen en dat willen we graag laten zien. Daarom komt er een tentoonstelling met Grungequilts, die net zo veelzijdig zal zijn als de toepassingen van de Grunges.

Voor deze tentoonstelling roepen wij u op een werkstuk beschikbaar te stellen waarin Grungestoffen zijn toegepast. Dit is een unieke kans om uw mooiste Grunge quilt, kussenovertrek, placemat of wat dan ook te exposeren! Klein of groot, het formaat maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat het werkstuk voor minstens de helft uit Grungestoffen bestaat.

Grunge Inspiratiecafé

In het Inspiratiecafé is van alles rond de Grungecollectie te zien en te beleven. Alle 200 Grunge kleuren worden op spectaculaire wijze getoond, er zijn gezellige zitjes en nog veel meer.

Grunge workshop
Boordevol inspiratie en zin om direct zelf aan de slag te gaan met de Grunges? Dat kan. Hoe? Dat is nog een verrassing.

Wilt u meedoen aan de tentoonstelling of op de hoogte worden gehouden?
Stuur een email aan patchwork@de-broodfabriek.nl

Inzenden voor de tentoonstelling kon tot 12 maart. De inzending is op dit moment gesloten.