Meet & Greet – Dijanne Cevaal

Ontmoet, luister en praat met Dijanne Cevaal.

Op vrijdag 17 april en zaterdag 18 april van 11.30- 12.30 uur is er de gelegenheid om te luisteren naar het verhaal van Dijanne Cevaal.
Hoe werkt zij, wat inspireert haar en wat gebruikt ze voor materialen.

Dijanne Cevaal is een Australische quiltster van Nederlandse komaf. Regelmatig reist zij naar Europa terug om te exposeren en les te geven. We zijn dan ook erg blij met haar komst naar Nederland en haar expositie tijdens de Patchwork en Quiltdagen in De Broodfabriek.
Tijdens de Meet & Greet kunt u nader kennismaken met Dijanne en haar werk. Zij heeft een Masters Degree in Visual Arts (met als specialisatie textiel). Haar werk wordt over de hele wereld geëxposeerd. Dijanne heeft 2 boeken geschreven over textiel en borduurtechnieken met de naaimachine.
Quilten is één van haar favoriete bezigheden. Haar quilts zijn het resultaat van haar levenslange relatie met textiel. Haar quilts kenmerken zich door de veelzijdigheid van steken en de interactie van kleuren. Het materiaal dat zij voor haar werk gebruikt is allemaal met de hand geverfd.
Dijanne spreekt tijdens de Meet & Greet vooral over waar zij haar inspiratie vandaan haalt, zoals de reizen die ze maakt en de natuur.
Quilten geeft haar troost, het werkt meditatief en is een manier om haar expressie te uiten.
Zij werkt voornamelijk met borduursteken, zowel met de hand als met de machine. Uiteraard gaat zij ook dieper in op de technieken die zij in de afgelopen jaren heeft gebruikt, waaronder het verven en bedrukken. Er zijn een aantal thema’s die als een rode draad door haar werk lopen, zoals bomen, de Australische flora en gotische beelden. Zij gebruikt dit als een manier om een verhaal in stof te vertellen.
Tijdens de Meet & Greet ontvangt u een stukje handbedrukte stof van Dijanne Cevaal.

Onder het genot van een kopje koffie of thee met een stuk appeltaart kunt u deze bijeenkomst bijwonen.
De kosten bedragen €20,00 inclusief koffie/thee, appeltaart en een stukje stof van Dijanne Cevaal.

Bestel uw tickets online via onderstaande button.

Boek uw ticket voor de meet & greet hier