AAM v. Rooyen- Haarlem BV

We are Lida and Guus van Rooyen and we are happy to meet you at one of our quilt shows. We are present at many quilt shows in Holland and abroad in e.g. Germany, France, Italy, United Kingdom, Spain and Belgium. Here we present to you our newest designs from Robert Kaufman, Michael Miller, Timeless Treasures and Makower, with over 1300 patterns and designs to choose from. All cut in fat quarters and 100% premium quality cotton. You can also use the fabrics for making wishing cards.

An3nA Quiltkamer

Bedrijfslogo en naam borduren. Uw bedrijfskleding ziet er nog professioneler uit. Ook voor verenigingen en clubs.  Het team van An3nA staat klaar om u te verrassen.

Kom vrijblijvend langs of vraag een offerte aan.

Ook voor uniek en eenmalig werk kunt u bij An3nA terecht.
Kom eens kijken naar de mogelijkheden en voorbeelden.
Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kraamcadeautjes, knuffels, handdoeken, T-shirts,
sjaals, petten, tassen, zakdoekjes,
badjasjes, sjabrakken, etc.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op via de knop ‘Contact’ of bel ons op. Ons telefoonnummer vindt u rechts boven aan.

AnneLiefs is een  webwinkel waar u terecht kunt voor vrolijke, kleurrijke patchworkstoffen en materialen om de mooiste quilts te maken.

We are a small company based in Devon (U.K.) with a passion for ‘English Paper Piecing’ – originally concentrated on Hexagons but now expanded to a greater range of shapes (and still expanding).

We have developed a new method of doing EPP that is quick and easy to use. The material we produce is used instead of paper and Left In! Its unique construction gives the fabric a plump, luxurious effect. Because it is left in it is fully washable. We have called our material ‘Hexiform’.

 

Borduren
Atelier het Haantje biedt assortiment van borduurstoffen aan, vanaf 8dr/cm tot 20dr/cm, borduurpakketten en borduurpatronen van eigen ontwerpen, aantal collecties van borduurgaren.
Quilt
Op het gebied van het quilten biedt Atelier collectie van quiltstoffen, pakketjes van quiltstoffen, patronen van eigen ontwerp.

Daarnaast is er de vernieuwde webwinkel met een breed assortiment van materialen

Maaike Bakker ontwerpt quiltpatronen en schrijft boeken en artikelen over patchwork en quilten. Op veel quilt- en patchworkbeurzen heeft Maaike een stand met een kleurige selectie patchwork- en quiltstoffen van uitstekende kwaliteit. Ook haar boeken, quiltpatronen en stofpakketten bij die patronen zijn dan te koop. Haar boeken en patronen vindt u ook in de webwinkel van Maaike: www.maaikebakker.eu.

Het atelier van Maaike in Diever is alleen vrijdags voor publiek geopend; maar niet als Maaike een beurs heeft of met vakantie is. Zie de agenda van www.ateliermaaikebakker.nl, of mail maaikebakker@planet.nl. Het atelier is op de bovenverdieping van haar woonboerderij.

 

Webshop voor quiltstoffen en materialen, boeken en tijdschriften

Wij organiseren creatieve en textielreizen met workshops naar de mooiste en kleurrijste gebieden van Europa en daarbuiten. In 2019 reizen wij naar Letland, Oekraine, Marokko, St. Petersburg en India. Tijdens onze reizen bezoeken wij niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van de betreffende regio, maar wij zoeken ook contact met de plaatselijke bevolking om hun ambachten en handwerk te bewonderen. Wij gaan op bezoek bij ambachtslieden en kunstenaars en vaak mogen wij ook zelf aan de slag met hun materiaal. Zo ontstaan er leuke contacten, bijzondere herinneringen en zelfgemaakte souvenirs om mee naar huis te maken. Wij reizen in kleine groepen en streven naar een authentieke ervaring waar duurzaamheid en respect voor de plaatselijke cultuur en ambacht een belangrijke rol speelt.

In het mooie Utrechtse Museumkwartier is Carol Cox gevestigd. Het serene interieur van deze patchworkwinkel vormt het decor voor een uitgebreide collectie patchworkstoffen in alle kleuren van de regenboog. Naast stoffen hebben wij ook quiltboeken en een groot assortiment patchworkbenodigdheden zoals fournituren, patronen en quiltmallen.

Verkoop van overheerlijke chocozoenen bij de entree van de beurshal.

Van harte welkom bij Created By Mascha!

In het atelier en de webwinkel vindt u allerlei producten en ideeën op het gebied van Patchwork & Quilten, Vilt, Poppetjes maken, Kralen, Knopen, Belletjes, Wol, Hobbykisten, etc. Teveel om hier op te noemen.

Het Atelier is elke vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Kom gerust regelmatig even langs of meld je aan voor de nieuwsbrief. Want voor je het weet zijn er nieuwe patronen en artikelen geplaatst. En wil je helemaal niets missen, breng dan een bezoekje aan mijn weblog: http://createdbymascha.blogspot.com/ of op mijn facebook pagina

Bovendien, alle bestellingen in Nederland vanaf EUR. 50,00 zijn porto vrij en voor België vanaf Eur. 100,00

Groetjes en een fijne dag, Mascha

De Roopoorte is een handwerkwinkel met een ruim assortiment in een uniek kader.  U vindt er boeken, garens, stoffen en accessoires voor breien, haken, borduren, patchwork, weven en kantklossen.  Op dezelfde locatie bevindt zich ook een antiekwinkel.  Wilt u ons samen met enkele vriendinnen of uw handwerkclub bezoeken, contacteer ons en wij zorgen voor koffie en taart.  Bij producten vindt u meer info over onze workshops en het handwerkcafé.

Droomdekentjes (Regenboogboom)

Droomdekentjes van Stichting de Regenboogboom

Een droomdekentje is een uniek en met liefde gemaakt dekentje voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of een handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar je je weer gewoon even jezelf kunt voelen.

 

Handwerkspeciaalzaak Lohuis-Tijhuis

Quiltstoffen en pakketten
Quiltstoffen, materialen, quiltstempels en pakketten

House of Quilts by Janine

Bij HoQ vindt u alle benodigdheden op het gebied van Patchwork en Quilten, Stoffen, Fournituren en natuurlijk de gehele lijk H0Q Templates

Quilting rulers, mallen, voetjes, patchwork sjablonen, patchwork patronen

Inke Art

Verkoop stof, fournituren, geplastificeerd katoen.

Provencaalse stoffen, ritsentassen

Kashmir Heritage is het eerste gespecialiseerde blockprintatelier in Nederland. 

Nathalie Cassee leerde de afgelopen jaren het blockprinten met houten handgestoken blockprints bij ambachtslieden en ateliers in India, Engeland en Frankrijk. Als dochter van beeldend kunstenaar en graficus Dick Cassée, kreeg ze al van jongs af aan liefde en begrip voor grafische technieken mee. Behalve zelf blockprinten en er les in geven, laat ze haar eigen collectie blockprints maken bij twee ateliers in India. Ze gaf les bij o.a. het Ambacht in Beeld Festival te Amsterdam, het Museum Volkenkunde in Leiden, het Crafts Council Nederland, Artez Fashion Design Masters Arnhem en het Fries Museum.

Haar passie voor Indiaas textiel en handwerk maakt dat ze sinds 2007 een aantal maal per jaar naar India reist en zodoende een uitgebreide kennis van Indiaas textiel opbouwde. Sinds 2009 schrijft ze regelmatig artikelen over Indiase ambachten.

In India realiseert ze haar eigen collectie voor haar onderneming Kashmir Heritage. Regelmatig ontwikkelt ze unieke ontwerpprojecten in samenwerking met (Europese en Indiase) ontwerpers en handwerkers. Ze biedt haar collectie aan op gespecialiseerde beurzen door Europa heen. Recentelijk produceerde ze de eerste handgemaakte sits voor Nederland in 200 jaar. Deze reproductie werd, samen met het 18e -eeuwse origineel in 2017 geëxposeerd in het Fries Museum tijdens de expositie Sits, katoen in bloei.

 

Quiltstoffen, patronen en benodigdheden

Quiltpatronen en mallen uit eigen ontwerp studio.

Patchwork stoffen, fournituren, vilt, patronen, knopen

Quiltmaterialen, daglichtlampen, quiltstoffen

MoniQuilt quiltwinkel

Quiltstoffen, quiltbenodigdheden, patronen, fournituren, workshops, vriendinnendagen.

Nanno Creative

Moderne quiltstoffen, patronen en quiltmaterialen

Quilt & Zo - Uitgeverij Scala

Magazine Quilt & Zo

In de webwinkel vindt u een grote collectie van meer dan 200 effen stoffen van de prachtige merken Michael Miller Cotton Couture en American Made Brand (en deze collectie is nog steeds groeiende!) Bij elke kleur vindt u een bijpassende kleur Aurifil garen. Verder vindt u o.a. Gingher scharen, Violet Craft patronen en allerlei andere handige benodigdheden in de webwinkel. Een paradijs voor degenen waarvan de handen gaan kriebelen en met stoffen aan de gang willen gaan! Laat u inspireren door wat ik u te bieden heb.

Quilt- & Patchwork stoffen, notions, patronen, boeken, kartonnage, quiltstempels – allemaal leuke zaken op het gebied van Patchwork & Quilten

Wij verkopen patchwork, borduren en fournituren. Wij geven ook cursussen.

Quilt-Atelier Trijntje van der Horst

Patchwork stoffen gespecialiseerd in Jinny Beyen en Bonnie huhler boeken en moderne, vrolijke stoffen, neutrals en nog veel meer!

Al op jonge leeftijd was ik al bezig met o.a. poppenkleertjes naaien, breien, borduren. Later maakte ik mijn eigen kleding, en na de coupeuse opleiding te hebben gevolgd, begon ik mij via vele cursussen en workshops bij bekende Quiltdocentes diverse technieken op Quiltgebied en textiele vormgeving eigen te maken.
Traditionele Quilt technieken in een nieuw jasje verwerken, spreken mij erg aan. Ik ben dol op nieuwe technieken en de nieuwste snufjes uit proberen.
Verder heb ik regelmatig met eigen Quilt werk aan tentoonstellingen meegedaan, waaronder die van het “Quiltersgilde” en in het Friesch Museum te Hoorn.

Stoffen en patronen voor quilts tassen en homedecor. Specialist Tula Pink stoffen.

Het Quiltersgilde is de toonaangevende vereniging van quilters in Nederland. De vereniging is opgericht in 1983 en heeft rond de 11.000 leden. Onze missie is quilters met elkaar in contact te brengen. Wij zetten ons in voor het bevorderen van het quilten in Nederland en delen informatie over quilten in de meest ruime zin van het woord. Dit doen wij door het uitgeven van ons verenigingsblad Quiltnieuws (verschijnt 4 maal per jaar) en via onze website, blogberichten en Facebook.
Het bestuur bestaat uit 8 leden. Alle activiteiten worden verricht door 75  vrijwillige medewerkers.

Quilt-stoffen, pakketten, patronen, garen en andere benodigdheden.

De makkelijkste manier om uw quilt op te spannen, te rijgen/sandwichen en te quilten.

Nooit meer:
  • over de vloer kruipen met zere knieën tot gevolg
  • spelden of lijm gebruiken
  • alle lagen stof met plakband strak moeten trekken
  • de eettafel dagenlang bezet houden
  • een pijnlijke rug door een verkeerde werkhouding
Altijd:
  • de drie lagen strak op elkaar
  • makkelijk op tafelhoogte werken, zittend op een stoel en in een goede werkhouding
  • met meerdere mensen tegelijk aan een quilt kunnen werken
  • snel en makkelijk een quilt dubbelen, hoe groot ook
  • handig op te bergen quiltframe; geen sta-in-de-weg

Quiltkompas biedt een keuze uit de nieuwste collecties van merken als Moda, Windham en Makower. Stoffen van topkwaliteit, met allure en effect. Inspiratie uit het verleden, vertaald naar deze tijd. Met een vleugje patina, zoals bij oud linnengoed, kant of fluweel. Rijke kleuren en dessins die de sfeer oproepen van Engelse landhuizen of de Franse campagne. Daarnaast is er een licht, fris, een tikje nostalgisch of juist strak en modern palet. Aquarelkleuren of vrolijke ongecompliceerde kleuren voor kinderkamer of keuken.

In september 2004 opende Quiltpalace haar deuren. Al vrij snel daarna, in maart 2007, werd de plaatselijke handwerkwinkel “De Wolmand” overgenomen.

Quiltpalace & de Wolmand wordt gerund door en is eigendom van Gerda Stegeman. Zij is zelf fervent quiltster en breister en houdt zich bezig met zoveel mogelijk vormen van handwerken.

Haar motto is: “Kwaliteit boven alles”. Dat geldt zowel voor de stoffen en garens die worden aangeboden, als voor de cursussen.

Quiltshop Leur is ook dit jaar vertegenwoordigd. Wij zijn inmiddels bij velen bekend vanwege onze grote collectie stoffen. Hier in Rijswijk zullen we de allernieuwste collecties bij ons hebben. Maar uiteraard ook mooie quilts, samengestelde pakketjes, patronen, tijdschriften en leuke geschenk artikelen.

Quiltshop Leur, al meer dan 30 jaar Liefde voor Handwerk!

Wij begroeten U graag aan onze stand, voor elke bezoeker hebben we een kleine attentie!

Verkoop quiltstoffen en benodigdheden en organisatie Quiltrondvaart.

Yvonne van Rijn

Een Nederlandse quiltroman over een Quiltster die op reis gaat naar Amerika om daar antieke quilts te herstellen en daar van alles beleeft.