AAM v. Rooyen- Haarlem BV

We are Lida and Guus van Rooyen and we are happy to meet you at one of our quilt shows. We are present at many quilt shows in Holland and abroad in e.g. Germany, France, Italy, United Kingdom, Spain and Belgium. Here we present to you our newest designs from Robert Kaufman, Michael Miller, Timeless Treasures and Makower, with over 1300 patterns and designs to choose from. All cut in fat quarters and 100% premium quality cotton. You can also use the fabrics for making wishing cards.

Aljona, Patchwork en Quilten

Aljona, Patchwork en Quilten bevindt zich in het hart van Schagen en biedt u gezellige sfeer met een grote keus van kleurrijke moderne en klassieke quiltstoffen, patronen, boeken en quilt benodigdheden. We houden nog steeds veel naaifournituren als lint, kant, knopen, ritsen, garens etc. op voorraad.

Aljona en Jacqueline delen graag met u hun ervaring en geven advies op naai- en quiltgebied.

An3nA Quiltkamer

Bedrijfslogo en naam borduren. Uw bedrijfskleding ziet er nog professioneler uit. Ook voor verenigingen en clubs.  Het team van An3nA staat klaar om u te verrassen.

Kom vrijblijvend langs of vraag een offerte aan.

Ook voor uniek en eenmalig werk kunt u bij An3nA terecht.
Kom eens kijken naar de mogelijkheden en voorbeelden.
Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kraamcadeautjes, knuffels, handdoeken, T-shirts,
sjaals, petten, tassen, zakdoekjes,
badjasjes, sjabrakken, etc.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op via de knop ‘Contact’ of bel ons op. Ons telefoonnummer vindt u rechts boven aan.

AnneLiefs is een  webwinkel waar je terecht kunt voor vrolijke, kleurrijke patchworkstoffen en materialen om de mooiste quilts te maken.

We are a small company based in Devon (U.K.) with a passion for ‘English Paper Piecing’ – originally concentrated on Hexagons but now expanded to a greater range of shapes (and still expanding).

We have developed a new method of doing EPP that is quick and easy to use. The material we produce is used instead of paper and Left In! Its unique construction gives the fabric a plump, luxurious effect. Because it is left in it is fully washable. We have called our material ‘Hexiform’.

 

Een winkel met landelijke quiltstoffen en patronen en complete pakketten voor lappenpoppen.

Borduren
Atelier het Haantje biedt assortiment van borduurstoffen aan, vanaf 8dr/cm tot 20dr/cm, borduurpakketten en borduurpatronen van eigen ontwerpen, aantal collecties van borduurgaren.
Quilt
Op het gebied van het quilten biedt Atelier collectie van quiltstoffen, pakketjes van quiltstoffen, patronen van eigen ontwerp.

Daarnaast is er de vernieuwde webwinkel met een breed assortiment van materialen

Maaike Bakker ontwerpt quiltpatronen en schrijft boeken en artikelen over patchwork en quilten. Op veel quilt- en patchworkbeurzen heeft Maaike een stand met een kleurige selectie patchwork- en quiltstoffen van uitstekende kwaliteit. Ook haar boeken, quiltpatronen en stofpakketten bij die patronen zijn dan te koop. Haar boeken en patronen vindt u ook in de webwinkel van Maaike: www.maaikebakker.eu.

Het atelier van Maaike in Diever is alleen vrijdags voor publiek geopend; maar niet als Maaike een beurs heeft of met vakantie is. Zie de agenda van www.ateliermaaikebakker.nl, of mail maaikebakker@planet.nl. Het atelier is op de bovenverdieping van haar woonboerderij.

 

Webshop voor quiltstoffen en materialen, boeken en tijdschriften

Elke BERNINA naaimachine maakt diepe indruk en toont aan waarom naaimachines uit Zwitserland een goede reputatie hebben: traditie en precisie zorgen voor esthetische perfectie en immens grote veelzijdigheid voor naaien, borduren en quilten van de hoogste kwaliteit- daarvoor staat het merk BERNINA.

In het mooie Utrechtse Museumkwartier is Carol Cox gevestigd. Het serene interieur van deze patchworkwinkel vormt het decor voor een uitgebreide collectie patchworkstoffen in alle kleuren van de regenboog. Naast stoffen hebben wij ook quiltboeken en een groot assortiment patchworkbenodigdheden zoals fournituren, patronen en quiltmallen.

Van harte welkom bij Created By Mascha!

In het atelier en de webwinkel vindt u allerlei producten en ideeën op het gebied van Patchwork & Quilten, Vilt, Poppetjes maken, Kralen, Knopen, Belletjes, Wol, Hobbykisten, etc. Teveel om hier op te noemen.

Het Atelier is elke vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Kom gerust regelmatig even langs of meld je aan voor de nieuwsbrief. Want voor je het weet zijn er nieuwe patronen en artikelen geplaatst. En wil je helemaal niets missen, breng dan een bezoekje aan mijn weblog: http://createdbymascha.blogspot.com/ of op mijn facebook pagina

Bovendien, alle bestellingen in Nederland vanaf EUR. 50,00 zijn porto vrij en voor België vanaf Eur. 100,00

Groetjes en een fijne dag, Mascha

Wij zijn Mark en Riemke en hebben de liefde voor homemade producten en het zelf maken omgezet in een online winkel. Aangezien we ons beiden inzetten voor deze webwinkel hebben we deze de naam van onze tweeling willen geven. We hebben de namen gehusseld en een s weggelaten en Roos en Daisy zijn Dairoosy geworden.

Dairoosy is in 2011 begonnen met een paar setjes stof 25 x 25 cm, een boxkleed en het punniken van babybeenwarmers. Natuurlijk was dit niet voldoende om een inkomen uit te halen maar wel voldoende om meer stoffen te kopen. Hieruit komen de lappen 50 x 70 cm en de Fat Quarters. We hebben hierin een bewuste keuze gemaakt om ons te concentreren op kinderkatoen. Soepele stoffen van 100 % katoen.

Al 25 jaar een winkel vol creativiteit!

De site van De Opkamer is vernieuwd. Vanaf heden kunt u een deel van ons assortiment ook online bestellen in onze webshop. Garen, wol, founituren en artikelen voor het quilten zijn grotendeels aanwezig in de webshop. De shop wordt continue bijgewerkt om in de toekomst ons volledige assortiment aan te bieden. Veel shop plezier!

Voor ons volledige assortiment kunt u natuurlijk ook terecht in onze onlangs vernieuwde winkel in Middenmeer. Hier bieden wij alles op het gebied van Quilten, naaien, breien etc. Ook bieden wij een zeer uitgebreide afdeling met lingerie en badmode. Alles is ruim opgesteld, zodat u rustig kunt passen en uitzoeken. 

Onze naaimachine afdeling laat u de nieuwste modellen naai, borduur en lockmachines zien. Wij zijn dealer van oa. Janome, Husqvarna en Brother. Deze merken bieden voor ieder wat wils. Als onze naaimachines worden geleverd met een zeer uitgebreide instructie.

Wij wensen u heel veel naai-quilt- en knutselplezier en ontmoeten u graag in onze winkel!

De gezelligste quiltwinkel van Schouwen-Duiveland!
Kom gezellig langs in onze winkel, en laat je inspireren door meer dan 900 prachtige stoffen.
Wij specialiseren ons in 18e en 19e-eeuwse reproductiestoffen (o.a. Civil War stoffen), kleurrijke  Jaren ’30 en Tilda stoffen en tref je bovendien vele wit-op-witjes en shirtings.
Ook voor een gekke noot met een leuke afbeelding kun je altijd wel wat leuks vinden.

YAZZII opbergtassen
100% positieve gebruikerservaringen van deze ontzettend handige opbergtassen!
Reserveer je exemplaar en neem deel tijdens de beurs aan de workshop ‘YAZZ-UP JE YAZZII TASSIE’.

Neem voor het complete aanbod eens een kijkje in onze uitgebreide webwinkel: www.dequiltster.com.

De Roopoorte is een handwerkwinkel met een ruim assortiment in een uniek kader.  U vindt er boeken, garens, stoffen en accessoires voor breien, haken, borduren, patchwork, weven en kantklossen.  Op dezelfde locatie bevindt zich ook een antiekwinkel.  Wilt u ons samen met enkele vriendinnen of uw handwerkclub bezoeken, contacteer ons en wij zorgen voor koffie en taart.  Bij producten vindt u meer info over onze workshops en het handwerkcafé.

Elly Prins Machine Quilting

ELLY PRINS MACHINE QUILTING IS SPECIAAL VANWEGE…

Wat mijn bedrijf zo speciaal maakt is dat ik niet een gewone quiltwinkel ben. Ik verkoop alleen maar materialen om quilts af te werken. Wel in de breedste zin: van garen en tussenvullingen tot achterkantstoffen. Ook verkopen wij de Sewezi naaitafels, een ideale naaitafel waar de naaimachine altijd 10 cm lager staat dan normale tafelhoogte. Eigenlijk zijn wij een atelier. Mijn ‘core business’ is het doorquilten van quilts en dat zal het altijd blijven. Een heerlijke bezigheid! Elke dag een nieuwe uitdaging en geen quilt is hetzelfde.

Farmyard Quilting Designs

Welkom op de site van Farmyard Quilting Designs. Mijn naam is Gemma Michawitz. Ik ben een enthousiast quilter en zoals alle quilt(st)ers heb ik een grote liefde voor stof. Niet zozeer op mijn meubels, maar wel in de vorm van lapjes. En dan vooral kleine lapjes. Van deze kleine lapjes maak ik quiltjes en decoraties naar eigen ontwerp.

Ik kan nooit zo goed kiezen welke stofjes wel en niet mee mogen doen, dus je komt in mijn ontwerpjes veel verschillende stofjes tegen. Ruitjes, streepjes, kleine patroontjes, je vindt het allemaal. En niet te vergeten die heerlijke zachte flanels. Ik ben er dol op. De kleuren waar ik graag mee werk zijn warm en gedekt, mooie zachte tinten van licht tot donker.

Mijn patronen zijn zo geschreven dat ze gebruikt kunnen worden met rolmes, liniaal en snijmat, maar ook met mallen, tenzij anders aangegeven. Daar waar blokken met de foundation piecing methode worden gemaakt, is de foundation bijgevoegd. U hoeft dus niet zelf eerst die blokken over te tekenen maar kunt direct aan de slag.

Te Gekke Knoopjes! Dat is waar wij helemaal voor gaan.

Of het nu gaat om borduren, breien, quilten, kleding, kaarten of andere creatieve uitingen – met een knoop geeft u altijd een extra accent aan een hand-werkstuk. Onze knopen zijn stuk voor stuk sieraden – en onze collectie blijft gestaag groeien.

Wat dacht u van een mooi gedekte tafel waar de servetring versierd wordt met een leuke thema-knoop? Een trui voor uw dochter met haar favoriete fruit. Een stoere muts voor uw zoon met daarop ?? Verleng uw creativiteit met deze geweldige versieringen.

Dat zijn de dingen waar wij erg van genieten.

Daarom hopen wij dat u net zoveel knoop-plezier beleeft als wij.

Met vriendelijke knopen groet,
Het FunnyButton Team

Magazine

Quilting rulers, mallen, voetjes, patchwork sjablonen, patchwork patronen

Inke

Patchwork stoffen en fournituren

Kashmir Heritage is het eerste gespecialiseerde blockprintatelier in Nederland. 

Nathalie Cassee leerde de afgelopen jaren het blockprinten met houten handgestoken blockprints bij ambachtslieden en ateliers in India, Engeland en Frankrijk. Als dochter van beeldend kunstenaar en graficus Dick Cassée, kreeg ze al van jongs af aan liefde en begrip voor grafische technieken mee. Behalve zelf blockprinten en er les in geven, laat ze haar eigen collectie blockprints maken bij twee ateliers in India. Ze gaf les bij o.a. het Ambacht in Beeld Festival te Amsterdam, het Museum Volkenkunde in Leiden, het Crafts Council Nederland, Artez Fashion Design Masters Arnhem en het Fries Museum.

Haar passie voor Indiaas textiel en handwerk maakt dat ze sinds 2007 een aantal maal per jaar naar India reist en zodoende een uitgebreide kennis van Indiaas textiel opbouwde. Sinds 2009 schrijft ze regelmatig artikelen over Indiase ambachten.

In India realiseert ze haar eigen collectie voor haar onderneming Kashmir Heritage. Regelmatig ontwikkelt ze unieke ontwerpprojecten in samenwerking met (Europese en Indiase) ontwerpers en handwerkers. Ze biedt haar collectie aan op gespecialiseerde beurzen door Europa heen. Recentelijk produceerde ze de eerste handgemaakte sits voor Nederland in 200 jaar. Deze reproductie werd, samen met het 18e -eeuwse origineel in 2017 geëxposeerd in het Fries Museum tijdens de expositie Sits, katoen in bloei.

 

Het Kennemer Quilthuis heeft een eerste prijs gewonnen op de Open Europese quilt Kampioenschappen in 2016. Bij het Kennemer Quilthuis kunt U ook voor diverse zaken terecht.
Dit zijn o.a.:
a: Het laten doorstikken van uw quilt
b: Verhuur Longarm machine om zelf uw quilt door te stikken
c: Workshop Longarm quilten
d: Dubbelbrede achterkant stoffen
e: Diverse soorten tussen vullingen
f:  Garens zoals, Decobob, Invisafil, Konfetti, King Tut, So Fine, Aurifil
h: Demonstratie en verkoop van Handi Quilter longarm quiltmachines zoals de Sweet Sixteen, Simply      Sixteen, Avante, Amara.
I: Alle producten kunt u vinden in onze Webwinkel www.kennemerquilthuis.nl

 

Laurierboompje/ Quilt-Idee

Patronen voor miniquilts en tassen, originele Nederlandse sitsen (stoffen), kits, speciale linialen voor patchwork, naaimachinenaalden.

Quiltmaterialen, daglichtlampen, quiltstoffen

Patchlab

Gesneden quiltstoffen en stalen van stof. Pakketjes voor het maken van een quilttas

Petra Prins Patchwork & Quilting

Patchwork stoffen en benodigdheden

Quilt & Zo - Uitgeverij Scala

Magazine Quilt & Zo

In de webwinkel vindt u een grote collectie van meer dan 200 effen stoffen van de prachtige merken Michael Miller Cotton Couture en American Made Brand (en deze collectie is nog steeds groeiende!) Bij elke kleur vindt u een bijpassende kleur Aurifil garen. Verder vindt u o.a. Gingher scharen, Violet Craft patronen en allerlei andere handige benodigdheden in de webwinkel. Een paradijs voor degenen waarvan de handen gaan kriebelen en met stoffen aan de gang willen gaan! Laat u inspireren door wat ik u te bieden heb.

Quilt-Atelier Trijntje van der Horst

Patchwork stoffen gespecialiseerd in Jinny Beyen en Bonnie huhler boeken en moderne, vrolijke stoffen, neutrals en nog veel meer!

Al op jonge leeftijd was ik al bezig met o.a. poppenkleertjes naaien, breien, borduren. Later maakte ik mijn eigen kleding, en na de coupeuse opleiding te hebben gevolgd, begon ik mij via vele cursussen en workshops bij bekende Quiltdocentes diverse technieken op Quiltgebied en textiele vormgeving eigen te maken.
Traditionele Quilt technieken in een nieuw jasje verwerken, spreken mij erg aan. Ik ben dol op nieuwe technieken en de nieuwste snufjes uit proberen.
Verder heb ik regelmatig met eigen Quilt werk aan tentoonstellingen meegedaan, waaronder die van het “Quiltersgilde” en in het Friesch Museum te Hoorn.

Stoffen en patronen voor quilts tassen en homedecor. Specialist Tula Pink stoffen.

Het Quiltersgilde is de toonaangevende vereniging van quilters in Nederland. De vereniging is opgericht in 1983 en heeft rond de 11.000 leden. Onze missie is quilters met elkaar in contact te brengen. Wij zetten ons in voor het bevorderen van het quilten in Nederland en delen informatie over quilten in de meest ruime zin van het woord. Dit doen wij door het uitgeven van ons verenigingsblad Quiltnieuws (verschijnt 4 maal per jaar) en via onze website, blogberichten en Facebook.
Het bestuur bestaat uit 8 leden. Alle activiteiten worden verricht door 75  vrijwillige medewerkers.

De makkelijkste manier om uw quilt op te spannen, te rijgen/sandwichen en te quilten.

Nooit meer:
  • over de vloer kruipen met zere knieën tot gevolg
  • spelden of lijm gebruiken
  • alle lagen stof met plakband strak moeten trekken
  • de eettafel dagenlang bezet houden
  • een pijnlijke rug door een verkeerde werkhouding
Altijd:
  • de drie lagen strak op elkaar
  • makkelijk op tafelhoogte werken, zittend op een stoel en in een goede werkhouding
  • met meerdere mensen tegelijk aan een quilt kunnen werken
  • snel en makkelijk een quilt dubbelen, hoe groot ook
  • handig op te bergen quiltframe; geen sta-in-de-weg

Quiltkompas biedt een keuze uit de nieuwste collecties van merken als Moda, Windham en Makower. Stoffen van topkwaliteit, met allure en effect. Inspiratie uit het verleden, vertaald naar deze tijd. Met een vleugje patina, zoals bij oud linnengoed, kant of fluweel. Rijke kleuren en dessins die de sfeer oproepen van Engelse landhuizen of de Franse campagne. Daarnaast is er een licht, fris, een tikje nostalgisch of juist strak en modern palet. Aquarelkleuren of vrolijke ongecompliceerde kleuren voor kinderkamer of keuken.

In september 2004 opende Quiltpalace haar deuren. Al vrij snel daarna, in maart 2007, werd de plaatselijke handwerkwinkel “De Wolmand” overgenomen.

Quiltpalace & de Wolmand wordt gerund door en is eigendom van Gerda Stegeman. Zij is zelf fervent quiltster en breister en houdt zich bezig met zoveel mogelijk vormen van handwerken.

Haar motto is: “Kwaliteit boven alles”. Dat geldt zowel voor de stoffen en garens die worden aangeboden, als voor de cursussen.

Quiltshop Leur is ook dit jaar vertegenwoordigd. Wij zijn inmiddels bij velen bekend vanwege onze grote collectie stoffen. Hier in Rijswijk zullen we de allernieuwste collecties bij ons hebben. Maar uiteraard ook mooie quilts, samengestelde pakketjes, patronen, tijdschriften en leuke geschenk artikelen.

Quiltshop Leur, al meer dan 30 jaar Liefde voor Handwerk!

Wij begroeten U graag aan onze stand, voor elke bezoeker hebben we een kleine attentie!

Verkoop quiltstoffen en benodigdheden en organisatie Quiltrondvaart

Webwinkel voor quiltstoffen, quiltmaterialen en patronen

Quiltwinkel Marij is al 25 jaar een begrip als het over quilten en patchwork gaat.
Met een zeer ruime stoffencollectie bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben o.a. stoffen van Kaufman, Hofman, Makower, Stof, Maywood Studio, Jinny Beyer.

Wij zijn als één van de weinigen gespecialiseerd in Japanse stoffen. Met name de geweven stoffen van Matsuda, Olympus, Sakizomemomen en Reiko Kato zijn heel erg mooi van weving en kleur. Deze stoffen zijn zo mooi geweven dat ze van beide kanten te gebruiken zijn!
Naast de stoffen aan de meter en de bekende “fat quarters” stellen we zelf leuke pakketjes samen op kleur. Gezien de reacties zijn deze heel erg geliefd.
Wij hebben wij een uitgebreide fourniturenafdeling zowel voor patchwork als ook voor de kledingmakers.

Stofflichkeiten- Alles fur die Tasche

Alles voor het maken van tassen