Wat is er te zien tijdens de Patchwork & Quiltdagen – deel 2 

In deze blogreeks vervolgen we de introductie van de deelnemende exposanten:

Dutch BadAssQuilters

De Dutch BadAssQuilters is een quiltgroep van 7 quilters die in 2015 is ontstaan vanuit een aantal collega’s die met elkaar het quilten verder wilden ontdekken. Als snel ontstond een hechte groep met een hoge productie als het gaat om met name moderne quilts met ieder een eigen stijl.

Het plezier van het (samen) maken van quilts, het van elkaar leren en inspireren is steeds de belangrijkste insteek voor de groep.

 

De naam is een afgeleide van de BadAssQuilter`s Society uit de VS vanwege het motto:

To be a BadAss Quilter is to be…

  • Confident enough to embrace your own style without the need to mock the style of others
  • To at least aspire to fearlessness in your craft as well as authentic, compassionate and ethical treatment of each other
  • To be generally opposed to behavior that denigrates, or makes light of another’s work, style or lifestyle

Vertaling:

Een BadAss Quilter zijn is…

  • Zelfverzekerd genoeg om je eigen stijl te omarmen zonder de stijl van anderen te hoeven bespotten
  • Op zijn minst streven naar onbevreesdheid in het vak en naar een authentieke, meelevende en ethische omgang met elkaar
  • In het algemeen gekant zijn tegen gedrag dat het werk, de stijl of de levensstijl van een ander denigrerend of lichtzinnig maakt

De insteek voor de tentoonstelling van deze groep is het laten zien wat ieders stijl is aan de hand van verschillende quilts die we van  een zelfde patroon gemaakt hebben, maar ook aan de hand van individuele quilts.

 

Stof6sies 

Stof6sies zijn zes vrouwen die sinds juli 2015 bij elkaar komen en elkaar gevonden hebben in het werken met textiel, voornamelijk eigentijds quiltwerk.

De groep komt regelmatige bijeen om stoffen te bewerken, bedrukken, verven, screenprinten etc. waarbij zij elkaar inspireren en uitdagen.

 

Iedereen werkt individueel, maar daarnaast wordt soms ook gezamenlijk gewerkt.

In deze tentoonstelling laten zij hun laatste project zien, zij hebben dit als groep gemaakt en hierin komt duidelijk het individuele werk naar voren.

Stof6sies bestaat uit:

Simone de Haan, Mariet Maas, Aty Nijhuis, Marloes van Rees, Marijke Schipper, Aty van Veen

 

Dit zijn slechts enkele van de exposanten tijdens de Patchwork & Quiltdagen. Dit wil je niet missen, reserveer hier alvast je ticket:

https://patchworkenquilt.nl/kaartverkoop/

Of bekijk het volledige programma

https://patchworkenquilt.nl/tentoonstelling/