Nog meer ….

Het gaat nu hard met het afstrepen van de dagen voor de Patchwork en Quiltdagen. Voor we het weten is het vrijdag en dan kan de pret voor 3 dagen beginnen. Wij zijn er bijna helemaal klaar voor, bijna, want zoals bij velen, nou ja, bij sommige, nou ja, misschien alleen maar bij mij, gebeurt er erg veel op het laatste moment. Maar het komt uiteindelijk altijd goed.

Ik zou het nog even gaan hebben over de workshops die u kunt volgen tijdens de PW&QD. Een aantal hebben al de revue gepasseerd maar er zijn er nog meer. Het aanbod is dit jaar super.

Wat denkt u van de workshop Tasje. Ja oké, ik kon mij daar ook even niks bij voorstellen. Maar toen ben ik eens even goed gaan kijken naar de bijbehorende tekst en foto en toen werd ik toch wel enthousiast hoor. Want het is niet zomaar een tasje. Het is een halvemaans tasje. Natuurlijk zal het best anders heten maar ik zie er een halve maan in, opgebouwd uit verschillende lapjes en reuze handig om als kadootje aan iemand te geven. Of je houdt het gewoon zelf en maakt er meerdere in alle denkbare designs en kleuren.

De lesgeefster is Rita Bos, en dit is geen onbekende in het patchwork en quiltwereldje. Zij heeft op meerdere plekken geëxposeerd en zelfs al eens de publieksprijs gewonnen op een grote tentoonstelling. Kortom een workshop die zeker de moeite waard is om naar te kijken.

Oh ja, voor ik het vergeet, de workshops zijn allemaal top natuurlijk. Zij hebben naast het leuk en leerzaam zijn nog een heel groot voordeel wat ik nog niet heb benoemd. Neem nu de workshop Tasje. Die is op Zaterdag 9 april van 10.30 – 11.45 uur en op Zondag 10.30 – 11.45 uur. En nu komt het magnifieke idee van mij.

Je komt dus om 10 uur binnen, lange treinreis, autorit, wandeling, hoe je ook arriveert, eerst een kopje koffie en dan schuif je aan bij de door jouw opgegeven workshop. Dan kun je dus tot 11.45 heerlijk relaxed doorbrengen. Daarna ga je aan de wandel en bekijk je alle stands. Daar ben je best wel even mee bezig. Lunchen doe je zodra je trek krijgt en er blijft dan nog alle tijd om op je gemakkie alle exposities te bekijken.

Ben je juist nog superfit en wil je eerst alles zien en bekijken, dan schuif je lekker aan bij de workshop Yoyou Bloemenmand, ook van Rita Bos.

Die is op zaterdag en zondag van 12.00 tot 13.15.
In deze workshop leer je zonder de JoJomaker JoJo’s maken. Ik moest er ook even over nadenken hoor, maar het is wel reuzeleuk, deze combinatie van appliqueren en jojo’s zonder jojomaker maken. Het is trouwens wel een tongbreker hoor, jojo’s maken zonder jojomaker. Een beetje zoiets als Liesje Leerde Lotje Lopen Langs de Lange Lindelaan. Maar je moet er natuurlijk ook niet te veel over praten, je moet het gewoon doen.

Net als de laatste workshop waar ik een helder licht over laat schijnen. Deze workshop zit op diverse tijdstippen al volgeboekt en dat is zeker niet ten onrechte. Het lijkt mij namelijk een ontzettend leerzame workshop waarbij er gebruik wordt gemaakt van potloden met effect.

Is dat even intrigerend. Potloden met effect. Dat zijn potloden met een inktstift. Geniaal wat ze allemaal niet uitvinden tegenwoordig. Dat ouderwetse grafiet kan wel in de kast blijven. In de workshop Inktense legt Eke Krug het je allemaal uit en leer je door het gebruik van diverse gereedschappen effecten in tekeningen te maken op stof.

Er is nog plek op Zondag van 15.00 – 16.15 uur. Een super afsluiting van een heerlijke PW&QD lijkt mij.

 

Voor ik het vergeet nog een paar huishoudelijke mededelingen:

U vindt heel veel praktische informatie op de site van de PW&QD. Over parkeren en entreeprijzen en workshops en standhouders. Plattegronden, informatie over de catering, noem maar op.

Maar een paar kleine puntjes vermelden ze niet. Geeft niet hoor, is hun taak ook niet maar het is wel ontzettend handig om te weten. Dus doe ik het maar even voor ze.

Punt 1

Uw lokale quiltwinkel die als standhouder aanwezig is kan weleens haar winkel gesloten hebben. Informeer voor u afreist naar een quiltwinkel of ze wel open zijn tijdens de beursdagen

Punt 2

Een stand is nooit zo groot als een winkel. Heeft u iets gezien in de (web) winkel van een van de deelnemende standhouders bel of mail ze dan even of ze het voor u willen meenemen. Doen ze graag.

Punt 3

Vergeet al uw volle kasten met lapjes, honderden projecten en lades vol patronen. Ga genieten van al het moois wat er te zien is en als u iets heel moois ziet en u kan het zich veroorloven, geef uzelf dan dat cadeautje. Doen wij ook altijd. De gevleugelde uitspraak daarbij…

“Alvast voor als ik met pensioen ga”

Dit was voor nu even het laatste blogje. Ik heb ervan genoten het te schrijven en u hopelijk om het te lezen.

Tot op de Patchwork en Quiltdagen, have fun!

Groetjes,
Petra