Kennis…

Waar zou de mens zijn zonder kennis? Daar kan ik heel kort over zijn. Nergens. Kennis is de bron van alles. Of je nu van plan bent een tweede Rembrandt te worden of concertmeester bij het Philharmonisch orkest, zonder kennis kan je het wel vergeten.
O ja, een beetje talent is soms, maar zeker niet altijd, wel mooi meegenomen.

Kennis doe je op door te leren. Veel mensen leren door het lezen van boeken en / of het bekijken van YouTube filmpjes. Mij lukt dat niet. Ik wil een klankbord waar ik direct iets aan kan vragen en die mij meteen helpt als ik vastloop. En laten ze precies daarom in de quiltwereld nou workshops hebben uitgevonden. Helemaal super en nog leuk en gezellig ook. Zeker de workshops die er worden gegeven tijdens de PW&QD.

De workshops die tijdens de PW&QD worden gegeven zijn korte workshops van ongeveer 5 kwartier. Door het diverse aanbod in stijlen en technieken is er voor iedereen iets wils.

Mij persoonlijk spreken de Macarons heel erg aan ik ben nl gek op Macarons. Ik reis er zelfs voor naar Parijs, nou ja, niet speciaal alleen voor Macarons natuurlijk. Zo kapitaalkrachtig ben ik nu ook weer niet.

 

Maar als ik nu toch in Parijs ben, tja dan moet ik langs Ladure, de befaamde Franse patissier. Die maakt zulke heerlijke Macarons, om bij weg te dromen. Maar toen ik mijn lyrische verhaal begon over het feit dat Aljona een workshop Macarons maken ging geven werd ik er al snel erop gewezen dat het hier niet ging om eetbaar snoepgoed.


In de workshop Macarons maak je een fantastisch hanger waar je allerlei naaispulletjes in kan opbergen. Heb je er eenmaal 1 gemaakt dan heb je de kennis om er nog veeeeeeel meer te maken. In alle kleuren en designs die je maar kunt bedenken. Leuk voor jezelf of als cadeautje. Wil je deze workshop ook volgen, meld je dan snel aan. De eerste sessies zijn al volgeboekt maar er zijn nog enkele plekjes op zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur.

Waar ik ook met heel veel belangstelling naar uitkijk zijn de resultaten van de workshop Boro. In een eerder blogje over de exposanten kwam deze Japanse Patchwork techniek ook al voorbij. Hoe gaaf is het om je te vergapen aan de expositie Boro van Hilde Wessels om dan vervolgens deel te nemen aan haar workshop.

Er zijn nog enkele plekjes op diverse tijdstippen. Dompel je onder in een nieuwe techniek en vergroot je kennis tijdens deze leerzame workshop.


Door naar de volgende want zoals gezegd, het aanbod is zeer divers. Zo kwam ik een workshop in het aanbod tegen waarbij ik direct dacht, echt niet, ammenooit niet, never ever. Ik vond ook dat het een beetje not done was, zoiets zeg je toch niet tegen je workshop bezoeksters.

De naam van de workshop….Uit Dat Overhemd…. Vast een foutje, laat ik de workshop tekst eens lezen. Dat heeft soms zo zijn voordelen want ineens begreep ik het. Sterker nog ik kreeg een soort deja vu. Ik herinnerde mij ineens dat ik steeds blouses kwijt was. Na wat gemopper over de wasmachine die mijn kleren opat  kwam de aap uit de mouw. Mijn wederhelft pikte ze in en maakte er achterkanten voor gepatchtte kussens van. Ze waren volgens haar toch versleten aan de mouwen en boorden. Helemaal niet waar hoor, ze vond ze gewoon mooi.


Maar met de overhemden uit de workshop  ….Uit Dat Overhemd….ligt het nog anders. Trudy Konijn, de lesgeefster, koppelt een hedendaags apparaat, de Accuquilt, aan een oude Patchwork techniek , het gebruik van ( oude ) overhemden in een quilt, kussen of wat jezelf maar kunt bedenken. En dat overhemd dat laat je manlief niet ter plekke uit trekken natuurlijk. Trudy zorgt voor het materiaal.


Over materiaal gesproken, bij alle workshops zitten voor zover ik weet alle benodigdheden. U hoeft dus niet uw hele hebben en houden mee te slepen in een grote tas. Naalden, scharen, garen etc etc is aanwezig en kunt u gebruiken. Bij iedere workshop is ook een workshop pakketje inbegrepen in de prijs tenzij anders vermeldt. Met het workshoppakketje maakt u natuurlijk geen 3 persoons lits-jumeaux quilt maar het is een goede aanzet om inzicht in de techniek te krijgen. En om uw kennis uit te breiden.

Want uiteindelijk is kennis de bron van alle wijsheid.

Ik heb nog een paar workshops onbesproken gelaten. Niet omdat deze niet leerzaam en leuk zijn, integendeel maar er komt nog een blogje aan en daar moet ik natuurlijk wel weer even mijn kennis voor opfrissen. Ik ga googelen …..

Groetjes
Petra