Ooit gedacht om een Engel te worden?

Voor iedereen bovenstaande verkeerd gaat begrijpen, ik bedoel een levende engel. Een QuiltEngel.

Wat zouden de Patchwork en Quiltdagen namelijk zijn zonder engeltjes?
Nee, niet die engeltjes die altijd op ieders rechterschouder zitten en behoeden voor allerlei rampspoed, dat zijn persoonlijke beschermengeltjes. Die geef je niet weg, die leen je niet uit, die hou je altijd heel dicht bij je en af en toe aai je die eens. Niet te opvallend want voor je het weet denken ze dat je ze ziet vliegen.

Ik bedoel ook niet die cherubijntjes die hoog in de hemel op hagelwitte suikerspinwolken hun tijd verdoen. Want laten we eerlijk zijn, echt heel erg nuttig is dat in de lucht hangen op zo’n wolkje nu ook weer niet.
En ik bedoel ook niet degenen die vermomd als normaal mens op aarde goede werken verrichten. Ja echt, die bestaan ook, ik verdenk alle quiltsters daar weleens van want ze maken zulke mooie dingen, hemels.

Maar die bedoel ik dus allemaal niet.
Hoewel, goede werken. Ja, eigenlijk wel

Ik bedoel de Quiltangels die u tegenkomt op de alweer 18e editie van de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk.

Maar wat is dat dan ….zo’n Quiltangel?

Een Quiltangel is een dame of heer die ervoor zorgt dat iedereen, en dan bedoelen we dus echt iedereen, alleen maar met de oogjes naar al die prachtige tentoongestelde quilts op de exposities kijken.

Een Quiltangel is een dame of heer die ervoor zorgt dat onwetende kinderneusjes en smoezelige handjes niet worden afgeveegd aan de tentoongestelde werken.

Een Quiltangel is een dame of heer die met liefde en passie op verzoek een quilt zachtaardig omdraait teneinde de bezoekers ook het prachtige quiltwerk aan de achterzijde te kunnen tonen.

Een Quiltangel is een dame of heer die beseft dat de quilts die tentoongesteld worden een kostbaar bezit zijn voor de maakster/maker en die er daarom op toeziet dat alle kraaltjes, veertjes, draadjes en knoopjes blijven waar ze horen, op de quilts.

Echt superbelangrijk dus, zonder quiltangels zouden de maaksters van al dat moois wellicht toch nog even goed nadenken of ze wel hun kunstwerken willen tentoonstellen. Heel begrijpelijk natuurlijk want een keertje met schone vingers zo’n quilt aaien, och daar kunnen ze wel tegen. Maar duizenden bezoekers verder, duizenden handen verder, dan zitten er gegarandeerd vlekken op de quilt. Dat willen we met zijn allen niet maar zonder Quiltangels gebeurt het wel. Want laten we eerlijk zijn, het is toch ook wel heel verleidelijk om even de quilt om te draaien om de achterkant te bekijken? Echt wel ?

Gelukkig zijn er de quiltangels, die draaien met alle liefde de quilt voor u om zodat u ook het quiltwerk op de achterkant kan bekijken. Dat omdraaien doen ze met witte katoenen handschoenen. Heel handig om te weten, als u een vraag hebt over een quilt, of u wilt iets beter zien, dan kijkt u gewoon naar dames met witte handschoenen en stelt uw vraag. Zij helpen u graag, daar zijn het Angels voor zeg maar.

Als u nu denkt, hé, dat wil ik ook wel Quiltangel worden, dan is er goed nieuws. Iedereen, werkelijk iedereen kan de droom om Quiltangel te worden verwezenlijken. Er is geen studie voor nodig, u krijgt geen dagenlange trainingen en het kost u niets behalve enthousiasme en tijd.
En die tijd, die is natuurlijk niet een hele dag. De dag is onderverdeeld in tijdsblokken en na uw “shift” is er nog alle tijd om te genieten van de prachtige tentoonstelling en vele leuke winkeltjes

Want natuurlijk heeft u als Quiltangel (M/V/X) op de dag dat u komt “Engelen” de gehele dag gratis toegang tot de tentoonstelling en wordt er ook gezorgd voor een kopje koffie/thee.

Maar bovenal ontvangt u de eeuwige dank van de organisatie, de exposanten, de standhouders en van alle bezoeksters

Zonder QuiltAngels zouden al die prachtige quilts vogelvrij in de ruimte hangen. En dat willen ze niet. Daar worden ze verdrietig van zeg maar.

Dus heeft u tijd en zin en lijkt het u ook wel eens heel leuk om te komen Engelen neemt u dan even een kijkje op https://patchworkenquilt.nl/quiltangel/ Daar vindt u een formulier om u aan te melden.

Wij zijn erg benieuwd naar wie wij allemaal mogen begroeten tijdens de Patchwork en Quiltdagen.

Tot het volgende blogje, dan leest u alles over dat andere, o zo super belangrijke, item waarom je eigenlijk gewoon er niet om heen kan om extra van de Patchwork en Quiltdagen te genieten ….. eten. ?

Vriendelijke groet,
Petra QuiltersPalet