Na de verhalen van de man van.. nu weer het woord aan één van de dames!

Ik ben Suze Termaat, en één van de oprichters van Colorminds. Nadat we de groep zijn gestart in 2013 en vele exposities hadden gedaan, ben ik er even een tijdje tussenuit geweest om ook met wat andere textielvormen te  experimenteren.

Nu vieren we ons 10 jaar bestaan en de groep draag ik een warm hart toe, dus nadat Eke weg ging, ben ik er weer bij gekomen, wat ik  erg fijn vind. En nu doe ik het beide, artquilts en textielkunst!

Maar het is wel even een inhaal slag, de XXl quilt met zijn allen maar voor mij ook de Triade -serie. Een serie die gebaseerd is op drie tegenover elkaar liggende kleuren in de kleurencirkel (via de Y), wel fijn, een kleur meer, dat geeft meer dynamiek in het eindwerk.

Het begin van een quilt is voor mij meestal een lap die geverfd is  met de breakdown of een zeefdruktechniek . Daarna is het soms een  zoektocht naar de juiste kleur want dan mis je toch nog net dat ene kleurtje erbij, dus maar weer zeefdrukramen maken en verven, ook niet erg want dat doe ik graag.

De Triade 3 is klaar en de Triade 2 ben ik nu mee bezig.

              

De patchwork en quiltdagen zijn voor mij altijd een happening van ontmoetingen en ik ben nieuwsgierig naar de andere exposanten.  Ook de quiltwinkels  even langs lopen of ze net dat ene naaldje,  draaddoorhaler of borduurgaren hebben wat ik misschien wel zoek.   Dus ik kijk er al weer uit om iedereen tegen te komen en te spreken, hopelijk zien we elkaar!

Suze Termaat
https://www.suzetermaat.nl/

Suze exposeert met de groep Colorminds bij de Patchwork & Quiltdagen. Dit wil je niet missen, reserveer hier alvast je ticket:

https://patchworkenquilt.nl/kaartverkoop/

Of bekijk het volledige programma

https://patchworkenquilt.nl/tentoonstelling/