In 2023 bestaat de artquilgroep Colorminds 10 jaar. En speciaal voor dit tienjarig jubileum exposeert de groep haar volledige collectie quilts tijdens de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk.

 

We zijn nu 10 jaar samen, er is een kleine wissel geweest maar de grote kern is al die tijd al bij elkaar. Inmiddels is er een fijne warme vriendschap tussen de leden ontstaan. Als we bij elkaar komen voelt dat zo warm en vertrouwd. Het mooie is dat we elkaar vertrouwen en respecteren. Er zijn wel degelijk 8 verschillende meningen en soms moet je wat water bij de wijn doen, dat is echter totaal geen probleem.

Het is ook een flinke uitdaging om steeds met een beperkt kleurpalet te moeten werken. Dat heeft als gevolg dat het ook een leerproces is, en dat we ons blijven ontwikkelen. Speciaal voor de Patchwork & Quiltdagen werken we aan een uniek project: onze XXL quilt. Het moet een werk worden van 7,20 m breed en ieder van ons neemt 90 cm voor haar rekening..

 

Dit is het basis ontwerp getekend door ons lid Rineke van Zeeburg:

Natuurlijk is het een quilt met een kleurthema, zoals al onze artquilts! We verven zelf de stoffen en dat is echt een uitdaging als het moet ‘kloppen’.

 

Nog een maand en dan komen we weer bij elkaar. Het werk moet dan zover klaar zijn dat we de aansluitingen kunnen gaan maken, dus hard werken.

Ik ben inmiddels zover dat de achtergrond klaar is en dat ik nu met de applicatie kan beginnen.

Als je begint heb je een beeld op je netvlies maar je weet niet of het goed komt, nu begint het echt vorm te krijgen, heel spannend allemaal. Wordt vervolgd, ook op dit blog!

Om een aansluiting te krijgen met mijn linkerbuurvouw Marjolijn heb ik aan de linkerkant gequilt met de kleur van die kant “blauw”.

Aan de rechterkant heb ik juist weer met groen gequilt om het werk naar de kleur van mijn rechterbuurvrouw Rineke “groen” te trekken.

Een foto van het geheel kan ik nog niet laten zien, er moet ook wat te raden overblijven, én mijn werk is nog niet klaar!

 

 

Corinne Zambeek – van Hasselt

corinnezambeek.nl

colorminds.nl

verfcollectief.nl