Het jaar 2020 is uitgeroepen tot Grungejaar! Dit wordt gevierd tijdens de Patchwork en Quiltdagen, die jaarlijks in Rijswijk plaatsvinden. Komend jaar is dat donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april.

Er komt een Grungeplein met een Inspiratiecafe en een Grunge tentoonstelling. Er is van alles te doen rond deze stoffencollectie, die hiermee echt in het zonnetje wordt gezet. Wordt het uw eerste kennismaking of bent u al lang verliefd op de Grunges? U mag dit beslist niet missen!

Grunge Tentoonstelling: meld u aan!

Grunges passen goed bij elkaar, maar ook bij prints, bij batiks, bij zelf geverfde stoffen. Om dat te laten zien komt er een tentoonstelling met Grungequilts, die net zo mooi en veelzijdig zal zijn als de toepassingen van de Grunges. En wat helemaal leuk is: ook u kunt een Grunge werkstuk inzenden voor de expositie. Dit is een unieke kans om uw mooie Grunge quilt, kussenovertrek, placemat of wat dan ook te exposeren! Klein of groot, het formaat maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat het werkstuk voor minstens de helft uit Grungestoffen bestaat.

Wilt u meedoen of op de hoogte blijven? Zend een email aan info@quiltkompas.nl

Inspiratiecafé

In het Inspiratiecafé is van alles rond de Grungecollectie te zien en te beleven. Alle Grunge kleuren worden op spectaculaire wijze getoond, er zijn gezellige zitjes en nog veel meer.

De Grungestoffen van Moda vormen een veelzijdige collectie van schilderachtige, bijna effen stoffen. Naast de basiscollectie met meer dan 200 kleuren zijn er allerlei varianten, zoals Grunges met stippen en met sterren. Ook zijn er Grunge Metallics met feestelijke goudopdruk. Kenmerkend voor de Grunges zijn de mooie, diepe kleuren en het voor iedere kleur weer verschillende patroon van subtiele vlekken en vegen. Dit maakt ze levendig en minder hard. Het zijn daarmee ideale combinatiestoffen in een quilt. Door hun veelzijdigheid zijn ze geschikt voor elke vorm van quilten: modern, traditioneel en art.

Natuurlijk hoeft u niet te wachten tot april. U kunt direct aan de slag met de Grungecollectie of lid worden van de Grungeclub, het maandelijks stoffenabonnement zonder verplichtingen, met alleen voordelen.

bericht origineel geplaatst op quiltkompas.nl