Quiltwedstrijd 2024.

2024 Is het jaar dat de Patchwork en Quiltdagen haar 20 jarig jubileum viert.

Klein begonnen op een stenen vloer in de Broodfabriek en uitgegroeid tot een groot Nederlands quilt professioneel georganiseerd evenement.

Vele jaren sierde een grote blauw met witte quilt de ingang van het 3-daags evenement. En  jarenlang was dit beeld het logo van de Patchwork en Quiltdagen. Maar de tijd verandert en we besloten dat het tijd werd voor een nieuw modern logo. Enkele jaren geleden ontwierp Susanne Otto ons nieuwe logo. Er is een nieuwe quilt gemaakt en die hangt nu bij de ingang van de beurs.

De oude quilt is overbodig geworden. We kunnen hem natuurlijk weggooien. Maar dat is een beetje jammer. Daarom bedachten we een nieuwe bestemming waaraan velen van u kunnen bijdragen.

Voor ons 20 jarig bestaan organiseren we een wedstrijd waarbij de oude quilt een belangrijk deel gaat worden.

De quilt is in 25 rechthoekige stukken gesneden. Gewoon door alle lagen heen.

De opdracht voor de wedstrijd is: maak met behulp van zo’n stuk quilt een nieuwe quilt. Gebruik het stuk zoals je zelf wil. Haal de lagen van elkaar of juist niet, versnijd het, bewerk het, integreer het, alles mag. Als het oude stuk quilt er maar herkenbaar in verwerkt is.

De afmeting is 80 cm hoog en de breedte mag je zelf bepalen.

De bedoeling is dat we alle quilts gaan exposeren in 2024. En een deskundige jury gaat bepalen wie de mooiste heeft gemaakt en daar verbinden we een prijs aan.

De spelregels zijn als volgt:

Nu al online en als er nog over zijn tijdens de Patchwork en Quiltdagen op 13, 14 en 15 april 2023 kunt u voor € 10 een stuk quilt kopen bij de Informatiebalie bij de ingang. Er zijn slechts 25 pakketjes te koop, op=op!
U heeft tot 15 februari 2024 de tijd om uw quilt te maken. Bij inlevering van een quilt krijgt u € 15 retour. In het pakketje dat u koopt staat alle verdere informatie.