Imitatieleer, tafelzeil en gelamineerde stoffen zijn heerlijke materialen om mee te werken. Als je eenmaal een paar dingen weet dan draai je je hand er niet meer voor om en maak je in no-time mooie dingen ermee. Een waterdichte tas of een cirkelrokje zonder te zomen… verschoonmatjes of een luier-etui… babyslofjes… Je kunt er van alles van maken, al eens gedacht aan een quilt met stukjes vinyl..?

Alle stoffen die een plastic laag hebben, dus tafelzeil, imitatieleer en gelamineerde stoffen valt onder de noemer vinyl.Vinyl is waterafstotend en makkelijk schoon te vegen met een vochtig doekje, dus vlekken en vuil zijn zó verdwenen.

Tafelzeil heeft een pvc bovenlaag en een zachte ‘non-woven’ vliesrug. Het kan zowel glanzend als mat zijn. De keuze is enorm, er zijn letterlijk duizenden verschillende dessins verkrijgbaar en het wordt op veel plekken verkocht.

Mexicaans tafelzeil is een beetje anders dan gewoon tafelzeil. Het heeft namelijk een dun laagje draadjesweefsel als achterkant. Mexicaans tafelzeil is glanzend, stevig en heel duurzaam.

Leer meer over werken met vinyl en lees hier alle tips geschreven door: Jade van de Luitgaarden